Afstanden

De Marathon

Eén grote ronde die loopt door het historische Leiden en de al even oude en fraaie ommelanden. De route voert door 9 mooie dorpen en één prachtige stad, waar veel muziek en toejuichingen te horen zijn. Wie de volle 42,195 km kan volbrengen, is de ultieme held van de dag.

De 21 van Zorg en Zekerheid

Ook hier één ronde die deels door de stad loopt en daarna nog door Zoeterwoude en Leiderdorp gaat. De Halve Marathon voert het loperspeloton net als de 42km over onze tijdelijke brug over de Rijn. Alvorens weer terug te keren naar hartje Leiden, waar het talrijke Leidse publiek een warme terugkeer verzorgt.

De 10 van Heerema Marine Contractors

De populaire 10 km heeft een parcours dat gaat door de Burgemeesterswijk, de Leedewijk en Leiderdorp. De slotkilometers lopen over de noordelijke singels. Ook de 10 is een aanrader. Het is een goede uitdaging voor beginnende hardlopers die een eerste wedstrijd willen lopen.

De 5 van I-SEC (Night Run)

De 5 km doet nog meer van de mooiste plekjes van Leiden aan. Voert zelfs langs het enige kasteeltje dat Leiden rijk is, de prachtige Rijn- en Schiekade en de beroemdste gracht ter wereld, het Rapenburg. De 5 kilometer is een gezellige loop en toegankelijk voor iedereen. Dus zin om mee te proeven van de sfeer van de Leiden Marathon? Dan zien we je zaterdagavond! Deze editie is namelijk een nightrun!

CORPUS KidsRun

De super-populaire KidsRun start én finisht in de Breestraat. De ongeveer 2 km loopt door de kern van het oude stadscentrum van Leiden. Je weet wel, waar Rembrandt én Armin van Buuren geboren zijn. Dit is de run die elk Leids kind eens gelopen moet hebben!

Parcours

Benieuwd naar de route? De Leiden Marathon doet de mooiste dorpen in de omgeving van Leiden aan. En natuurlijk is Leiden zelf ook een hoogtepunt.

"If it does not challenge you, it does not change you"