Studenten Kampioenschappen

Hey student, jij wordt uitgedaagd

Let op… De Leidse studenten dagen alle studenten van Nederland uit om ze in Leiden hardlopend te komen verslaan…

Dat kan tijdens de Leiden Marathon in het eerste Open Nederlandse Studenten Kampioenschap op de 5, de 10 km, de halve en de hele marathon.

Er worden individuele klassementen gemaakt, maar je loopt ook automatisch mee in het team van jouw universiteit of hogeschool.

Inschrijven gaat eenvoudig. Schrijf je voor jouw afstand de Leiden Marathon en vertel dat jij student bent.

LM-Poster-Studenten_AKRON_A3

Het Project

Project: De Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen Evenement: het evenement is onderdeel van de Leiden Marathon Datum: zondag 21 mei en zaterdag 20 mei (night run) Afstanden: 5km (night run), 10km, halve en hele marathon. Deelnemers: alle studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen Korting: iedere student ontvangt 10% korting op het reguliere inschrijfgeld Organisatie: Leiden Marathon i.s.m. Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en Leidse studentenhardloopclub Currimus  

Klassementen

Individueel Op iedere seniorenafstand dingt iedere individuele student automatisch mee naar de titel ´Open Nederlands Studenten Kampioen`. Vrouwen en mannen hebben ieder hun eigen klassement. Universiteiten/Hogescholen Op iedere seniorenafstand worden de eerst aankomende 10 lopers per universiteit in het universiteitenklassement geklasseerd. Op iedere seniorenafstand worden de eerst aankomende 10 lopers per hogeschool in het hogescholenklassement geklasseerd. Verenigingen Voor de Leidse studenten is er nog een extra verenigingenkampioenschap, genaamd het PKvV-kampioenschap. Op iedere seniorenafstand worden de eerst aankomende 10 lopers per Leidse vereniging (aangesloten bij de PKVV) in het PKvV-kampioenschap geklasseerd.

Overnachten en Feest

Studenten van buiten Leiden kunnen overnachten door een tentje mee te nemen dat kosteloos geplaatst kan worden bij of in de buurt van het Universitair Sport Centrum (Einsteinweg). Faciliteiten zoals de douches van het USC kunnen gebruikt worden. Feest Op zaterdag is er speciaal voor de deelnemers aan het Open Nederlands Studenten Kampioenschap een feest in het Universitair Sport Centrum. De prijsuitreikingen zijn op zondag na de kampioenschappen in een van de sociëteiten. Faciliteiten Alle faciliteiten die geboden worden aan de LM-deelnemers zijn vanzelfsprekend ook beschikbaar voor de studenten. Denk aan kleedtenten (dames/heren), douches, tassengarderobe, verzorgingsposten, medische verzorging enzovoorts.