Splinterlaan verwelkomt lopers in Droomtheater

De Bartlehiem Bokaal is al jaren in handen van Oud Ade, omdat daar jaarlijks een geweldig feest voor de lopers wordt gevierd. Maar het gezelligste dorp van Kaag en Braassem krijgt op 21 mei serieuze concurrentie van de Leiderdorpse Splinterlaan dat wordt omgebouwd tot een heus droomtheater. De Bartlehiem Bokaal wordt uitgereikt aan de gezelligste straat, buurt of dorp tijdens de Leiden Marathon.

Buurtbewoners in Leiderdorp hebben elkaar opgeroepen om in mooie kleding of als lakei naar het Droomtheater te komen, dat volgens de aankondiging opgebouwd wordt met veloursgordijnen. Een groot deel van de straat, vorig jaar nog omgedoopt tot Sprinterlaan, wordt versierd met vlaggen en slingers en voorzien van entertainment, muziek en een springkussen voor de kinderen. De Splinterlaan roept iedereen op om daar te komen kijken naar de lopers op de halve marathon en 10 kilometer.

Oud Ade gaat wederom uitpakken voor de hele-marathonlopers, al wordt het thema bij de titelverdediger angstvallig geheim gehouden. Alle 750 inwoners zijn betrokken bij het jaarlijks feestje. Vanuit Rijpwetering komen berichten dat ook dit dorp diezelfde marathonlopers feestelijk wil gaan ontvangen. Zou dit concurrentie betekenen voor de Oud-Adese buren? Maar ook in het buurtschap Groenendijk in Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk (bij De Hoek), Hoogmade (bij de kerk), Roelofarendsveen, bij Het Hollandsche Huys en Brasserie Park zal het wel weer gezellig worden, net als op de Leidse singels, bij de Morspoort en natuurlijk op de Aalmarkt en Vismarkt in Leiden.